Trajtimi me lazer për kërpudhat e thonjve

Një e katërta e popullsisë së rritur vuan nga sëmundjet kërpudhore të këmbëve (lëkurës dhe thonjve). Burrat sëmuren më shpesh sesa gratë. Sëmundja fillon me një infeksion të këmbëve gjatë shërbimit në ushtri, gjatë ushtrimeve në klube sportive, vizita në pishina, sauna, etj.

Në sauna, banja, ku është e lagësht, e errët, e ngrohtë, në dhoma të ajrosura dobët, kërpudhat që bien në dysheme dhe shtretërit e diellit nga lëkura e pacientëve fillojnë të zhvillohen shumë shpejt, masa e kërpudhave rritet, e cila çon në mbjellja e sipërfaqes dhe prej saj kërpudhat hyjnë në lëkurë një person i shëndetshëm. Rreziku i infeksionit rri në çdo dhomë ku njerëzit shkojnë zbathur.

Pacientët që vuajnë nga sëmundje të tjera të lëkurës në të cilat prishet integriteti i lëkurës, ka çarje, plagë, erozion, etj. , Si dhe njerëz që vuajnë nga furnizimi i dëmtuar i gjakut në këmbë, janë më të prirur ndaj këtyre sëmundjeve.

Sëmundje të tilla si diabeti mellitus, mbipesha, pirja e duhanit, tromboflebiti, kallot, ulja e imunitetit, kontribuojnë në infeksionin e kërpudhave. Për shembull, me dekompensimin e diabetit mellitus, sekretimi i glukozës rritet jo vetëm në urinë, por edhe në djersë. Kjo krijon një terren ideal për rritjen e kërpudhave.

Simptomat e kërpudhave të thonjve të këmbëve

Trajtimi me lazer i kërpudhave të thonjve të këmbës është një procedurë popullore, pasi që kërpudhat prekin hapësirat e 3-të dhe 4-të ndërdigital, ku ndihen kruajtje, skuqje, ënjtje të lëkurës, lëvozhgë, shfaqen çarje midis gishtërinjve, atëherë infeksioni përhapet në të gjithë këmbën dhe ndikon pllakat e thonjve. Thonjtë bëhen gri-verdhë me kalimin e viteve, bëhen të shurdhër të trashur, me një buzë të jashtme të thyer, një masë e vogël e thatë del nga poshtë gozhdës, boshllëqet shfaqen nën gozhdë. Djersa në këmbë nën ndikimin e enzimave të kërpudhave merr një erë të neveritshme, specifike. Dhe zgjat me vite. Përkeqësimi, d. m. th. intensifikimi i procesit ndodh më shpesh në dimër.

Kjo sëmundje nuk zhduket vetvetiu. Infeksionet mykotike shkaktojnë alergji të rritura. Me kalimin e viteve, kërpudhat mund të vendosen nga këmbët në ijë, bark, sqetulla, në lëkurën e gjoksit, shpinës, qafës, flokëve. Mund të preken edhe organet e brendshme. Në një familje ku ka një pacient me një infeksion mykotik, rreziku i infektimit të të afërmve është i lartë.

Ky infeksion mund të kontraktohet gjatë procedurës së manikyr, pedikyr. Nuk rekomandohet të thaheni me peshqirët e dikujt tjetër. Necessaryshtë e nevojshme të fshini tërësisht hapësirën ndërdigital pas larjes. Ju nuk mund të krehni me krehje, furça të dikujt tjetër. Në vitet e fundit, numri i të rriturve me mikozë të kokës është rritur. Trajtimi i vonë mund të jetë arsyeja për trajtimin e pasuksesshëm të infeksioneve të kërpudhave. Ka pacientë që vuajnë nga onikomikoza (infeksion fungale e thonjve) për dekada, 25-30 vjet.

Një arsye tjetër është trajtimi i rastit, i parregullt kur nuk merren mjaftueshëm ilaçe antifungale. Parandalimi i pamjaftueshëm i ri-infektimit (do të thotë trajtimi higjienik i këpucëve me mjete të veçanta, rrobat e shtratit, rrobat, etj. )

Shërimi i plotë i infeksionit është i mundur me çdo kohëzgjatje të sëmundjes.

Llojet e onikomikozës së thonjve të këmbëve

Ekzistojnë tre lloje kryesore të onikomikozës:

  • hipertrofike;
  • normotrofike;
  • atrofike.

Me hipertrofilloji i onikomikozës, pacienti përjeton shqetësime gjatë ecjes, ngjyra e pllakës së thonjve ndryshon, skajet e saj preken, shkëlqimi humbet.

Normotrofikelloji shoqërohet vetëm nga një ndryshim në hijen e gozhdës, e cila bëhet e bardhë-verdhë.

Atrofiklloji karakterizohet nga një ngjyrë e verdhë-gri e pllakës së thonjve, shtresimi i saj, shtyrja dhe shtresat e lirshme në një zonë të hapur të lëkurës.

Në të njëjtën kohë, pacienti përjeton siklet, fillon të ndjehet i zënë ngushtë në shoqëri, në plazhe, në banjë ose sauna. Vetëvlerësimi gradualisht zvogëlohet, ekziston një vetëbesim i dukshëm, probleme në marrëdhëniet me seksin e kundërt. Shtohet edhe dhimbja, e rënduar nga fërkimi me çorape ose këpucë të mbyllura. Prandaj, trajtimi i kërpudhave të thonjve nuk duhet të shtyhet deri më vonë.

Shkaqet e formimit të kërpudhave të thonjve

Patogjenët kryesorë janë kërpudhat dermatofite, më rrallë myk dhe maja. Burime të infeksionit janë sendet e higjienës personale, përfshirë peshqirët, këpucët, pajisjet për manikyr, tapetët e banjës, etj. Veçanërisht ka të ngjarë që të merrni kërpudha në vende publike me përmbajtje të lartë lagështie: banjë, sauna, pishina, palestra dhe dushe.

Faktorët e mëposhtëm mund të provokojnë një përkeqësim të sëmundjes:

  • sëmundjet e traktit gastrointestinal;
  • mosha e moshuar;
  • çrregullime të qarkullimit të gjakut;
  • alergji;
  • ulje e mbrojtjes imune të trupit.

Heqja dhe trajtimi i kërpudhave të thonjve

kërpudhat e thonjve të këmbëve

Trajtimi modern me lazer i kërpudhave të thonjve të këmbëve kryhet në klinika të specializuara. Këtu punojnë dermatologë profesionistë, të cilët shpejt do të vendosin një diagnozë dhe do të fillojnë një kurs të menjëhershëm të heqjes qafe të problemit.

Trajtimi efektiv me lazer i kërpudhave të thonjve përfshin përdorimin e ilaçeve sistemike antifungale, vajrave antifungale, solucioneve, marrjes së ilaçeve dhe vitaminave imunostimuluese dhe respektimin e rreptë të rregullave të higjienës personale.

Trajtimi i onikomikozës do të jetë shumë më i shpejtë dhe më efektiv nëse hiqet së pari sipërfaqja e prekur e gozhdës. Kjo do të lehtësojë zonën e prekur të lëkurës nga pengesat për depërtimin më të lehtë të përbërësve aktivë aktivë të barnave.

Heqja e pllakës së thonjve në klinikë është plotësisht pa dhimbje. Për këtë, zgjidhen hapëse, të cilat brenda pak minutash e shndërrojnë gozhdën e prekur në grimca pluhuri.

Heqja e kërpudhave me lazer - si kryhet procedura?

Me efikasitetin e saj të lartë, heqja e kërpudhave me gozhdë me lazer është një procedurë e sigurt që nuk deformon ose shkatërron pllakën e thonjve. Thelbi i trajtimit me lazer është efekti i përqendruar i rrezes në elementët e kërpudhave në pllakën e thonjve të prekur.

Duke u kthyer nga drita në nxehtësi, energjia e lazerit rrit temperaturën lokale deri në 45-53 gradë. Kjo është e mjaftueshme për të shkatërruar strukturat e proteinave të qelizave të kërpudhave dhe për të sterilizuar thonjtë nga sporet. Gjatë procedurës, pacienti përjeton vetëm një ndjesi ngrohtësie. Pa efekte anësore, ky trajtim ju lejon të ktheheni në jetën e përditshme menjëherë pas manipulimeve.

Shërimi i plotë mund të zgjasë katër deri në tetë trajtime në interval prej disa javësh. Numri i seancave përcaktohet nga dermatologu, bazuar në rezultatet e testit dhe karakteristikat e një rasti të veçantë.

Përfitimet e trajtimit me lazer për kërpudhat e thonjve në klinikë

Klinika është e pajisur me pajisje moderne që mund të zgjidhin çdo problem të lëkurës. Përvoja shumë vjeçare e mjekëve dhe kualifikimi i lartë i personelit na lejojnë t'u garantojmë pacientëve cilësinë e lartë të shërbimeve të ofruara.

Bashkëpunimi i vazhdueshëm me klinikat më të mira të specializuara në problemet e dermatologjisë na lejon të shkëmbejmë përvojën dhe të gjejmë mënyra gjithnjë e më efektive për të eleminuar problemet e shoqëruara, ndër të tjera, me sëmundjet kërpudhore të thonjve dhe lëkurës.

Rezultatet e procedurës

gozhdë pas trajtimit me lazer të kërpudhavethonjtë e këmbës me kërpudha para trajtimitthonjtë pas trajtimit me lazer të kërpudhavethonjtë e prekur nga kërpudhat para trajtimit

Pyetje dhe pergjigje

Metoda e trajtimit

Terapi e jashtme / Medikamente / Pajisje fizike kompjuterash.

Pëlqimi i informuar para procedurës

Ka

Kohëzgjatja e trajtimit

Varet nga mënyra e trajtimit dhe karakteristikat individuale të pacientit.

Forma e anestezisë

Nuk kërkohet.

Përgatitja për procedurën

Mos përdorni agjentë antifungale.

Kujdesi / masat paraprake pas procedurës

Rekomandimet zgjidhen individualisht nga një mjek specialist.

Rezultati i Pritshëm

Çlirimi i sëmundjes, gjetja e thonjve të shëndetshëm.